Onze overtuiging:
Van inspiratie naar realisatie

In ons werk zijn we geneigd om vooral te sturen op uiterlijke zaken zoals productkwaliteit, verkoopdoelen, financiële targets, marketing acties, teamdoelen, etc. Het is alsof we gras willen laten groeien door er tegen aan te schreeuwen in plaats van dat we de bodem goed verzorgen. We zijn vergeten dat onze innerlijke, onzichtbare kant de grootste impact heeft op de bloei van ons werk en onze onderneming.

Er is een innerlijke revolutie nodig om de verbinding met onze eigenheid te herstellen. Dat is de enige manier om werk te creëren dat voldoening geeft en dat producten voortbrengt die klanten oprecht helpen. Een bedrijf was gebaseerd op onze collectieve angst dat er niet genoeg zal zijn, dat we voor ons eigen belang moeten zorgen. Da’s klaar want dat geeft een beperkte levensvreugde én een beperkte bloei van een organisatie.

De vraag is ‘Hoe leggen we contact met onze inspiratie? Hoe zorgen we dat we verbinding hebben met onze natuurlijke kracht, waardoor we als vanzelf dienstbare bedrijven krijgen?’ De meesten van ons zijn op zoek naar een authentieke manier van werken die voldoening geeft. Op zoek naar werken vanuit onze essentie. Sommigen van ons zijn vermoeid of onrustig. Iedereen verlangt naar een vorm van bedrijvigheid die recht doet aan ons mens-zijn.

Het antwoord op de vraag zit in het contact krijgen met je gevoel, met je innerlijke drijfveren, en vooral in het zien van ons eigen ego. Het is tijd om ons ego dat altijd meer wil, lief te hebben. Ons ego heeft ons hier gebracht, maar heeft ook onze essentie versluierd. Het heeft geen zin om met onze diepste patronen en angsten te strijden, of om ze negeren, of om er een nieuwe realiteit tegenover te zetten (‘Tsjakka, ik ben een tijger!’). Nee, het gaat om eerlijkheid. Eerlijk zien hoe de mechanismes in jezelf werken. De moed om hartstochtelijk je eigen mentale waarheid onder ogen te zien Dat is het begin van bevrijding, van inspiratie, en van een natuurlijke realisatie.

In onze trainingen en coaching staat het contact met je eigenheid en het verwezenlijken ervan centraal. We brengen professionals in verbinding met hun intrinsieke motivatie, hun autonomie, zodat je van daaruit relatie legt met je medewerkers, je klanten en je taken. Iedere dag weer. Van binnen naar buiten. Dit geeft niet alleen voldoening, maar zorgt voor bloeiende zaken.

We zijn bezig met een boek over deze overtuiging. We hebben zo’n 30 pagina’s beschreven, met allerlei praktijkvoorbeelden als leidraad. Als je meer over onze filosofie wilt weten, sturen we je dit schrijven graag (gratis) toe. 

Acantis B.V.  -  Postbus 709  -  3700 SA Zeist  -  030 12 34 567    -  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  -  Algemene Voorwaarden Acantis